Корисні поради
Корисні поради
RISI e BISI (рис з беконом та зеленим горошком)
RISI e BISI (рис з беконом та зеленим горошком)
30-35 хв
1
glutten free
Рис "al Dante" вперше почали використовувати італійці. Ми ж пропонуємо подавати вишукану страву разом з ароматним беконом і зеленим горошком. А для ще більш насиченого смаку в рецепті використано біло вино. Приємного приготування!
Складові:
1. Рис Арборіо 40 г
2. Цибуля 25 г
3. Часник 5 г
4. Вершкове масло 25+25 г
5. Вино біле 25 мл
6. Бекон 30 г
7. Зелений горошок 50 г
8. Бульйон 200+ мл
9. Петрушка 5-10
10. Пармезан 25 г
Приготування:
1. На вершковому маслі обсмажити бекон, додати дрібно нарізану цибулю і часник, обсмажити на сер. вогні до прозорості цибулі. Додати рис, обсмажити пару хвилин. Додати вино та випарувати його.
2. Бульйон паралельно розігріти та після вина додавати порційно в рис. При випаровуванні бульйону додавати нову порцію, помішуючи рис. Готується рис приблизно за принципом різотто лише з використанням більшої кількості бульйону.
3. Наприкінці приготування додати зелений горошок, проварити кілька хвилин.
4. Рис "al dante" консистенція, рис повинен бути в густому бульйоні. В кінці до рису з горошком додати вершкове масло, пармезан.
5. Частину пармезану посипати зверху, додати нарізану петрушку.
Смачного!