arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

Рис з Кокосовим карі та м'ясом курча

Рис з Кокосовим карі та м'ясом курча

time

25-30 хв

portion

1

glutten

glutten free

Згідно з тайським етикетом, білий рис – перша і найважливіша страва домашнього столу. Пропонуємо цікавий рецепт для оригінальної та смачної подачі як святкового, так і повсякденного застілля.

Складові:

    1. Рис довгозернистий 100 г

    2. Цибуля ріпчаста 50 г

    3 Олія кокосова ½ ч.л.

    4. Насіння чорної гірчиці ½ ч.л.

    5. Куркума ½ ч.л.

    6. Карі ½ ч.л.

    7. Кокосове молоко консервоване 50 г

    8. Бульйон 100 г

    9. Кумін ½ ч.л.

    10. Коріандр ½ ч.л.

    11. Кінза 5-10 г

    12. Соус "Sriracha" 2-5г

    13. М'ясо курчати 100 г

    14. Сіль

image of dish

Приготування:

    1. Рис добре промити у холодній воді (5-7 разів). Залити водою у співвідношенні 1:1,5, довести до кипіння, посолити, акуратно перемішати, накрити кришкою та готувати на повільному вогні 10-15 хвилин, після зняти з вогню та дати настоятися, не знімаючи кришку 10-15 хв. Насамкінець розпушити рис за допомогою вилки.

    2. Соус «карі»:

    на олії обсмажити насіння гірчиці, додати нарізану кубиком цибулю і обсмажити до прозорості цибулі 3-5 хвилин. Додати куркуму та карі (коріандр і кумін), обсмажити давши розкритися ароматам спецій, залити бульйоном і готувати до повної готовності цибулі та консистенції густого соусу. Наприкінці додати кокосове молоко і нарізані листочки кінзи. Заправити сіллю та соусом «Sriracha».

    3. М'ясо курчати розібрати, нарізати та обсмажити на окремій сковороді з усіх боків до золотої скоринки 5-7 хв. Після цього додати в соус карі і проварити пару хвилин.

    4. Подавати з відвареним довгозернистим рисом, посипавши свіжою кінзою та пластівцями чилі.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals