arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

Рис з арахісовим соусом та броколі

Рис з арахісовим соусом та броколі

time

15-20 хв

portion

2

vegan

vegetarian

Рисова страва з арахісовим присмаком для нових кулінарних відкриттів. Соус додасть гарніру особливої пікантності та відтінить смак ніжного круглозернистого рису від ТМ "ART FOODS". Приємного приготування!

Складові:

    1. Рис круглозернистий 250 г

    2. Броколі 200 г

    3. Арахіс не солоний 40-50 г

    4. Насіння чорної гірчиці 1 ч.л

    5. Кінза свіжа 5-10 г

    6. Арахісова паста 50 г

    7. Соєвий соус 30 мл

    8. Кунжутна олія 10 г

    9. Соус "Sriracha" 1 ч.л.

    10. Імбир тертий 0,5 см

    11. Фреш лайма 10 мл

    12. Мед/кленовий сироп 10 г

    13. Вода 40-50 мл

image of dish

Приготування:

    1. Рис добре промити (5-7 разів) у холодній воді. Залити водою 1:1,25 та готувати під закритою кришкою 15 хв. На повільному вогні. Після закипання посолити, перемішати та знизити вогонь. Зняти з вогню та дати настоятися під кришкою 10-15 хв. Перед використанням рис розпушити за допомогою вилки.

    2. Арахісовий соус:

    Всі інгредієнти, крім води, з'єднати в блендері і збити до однорідної консистенції, в кінці додати воду. Або використати вінчик.

    3. Броколі відварити у підсоленій воді приблизно 5-7 хвилин (al dante). Після цього обсмажити на розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Або сиру броколі розібрати, змастити олією, посолити та запекти в духовці при 200-210С до готовності.

    4. На сковороді обсмажити арахіс, додати насіння чорної гірчиці і обсмажити доки воно не почне лопатися і стріляти. Додати відварений рис, прогріти. Додати нарізану кінзу.

    5. На тарілку налити соус, викласти рис та підготовлену броколі.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals