

Корисні поради
Поке з лососем і гуакомоле з васабі
Поке з лососем і гуакомоле з васабі
20-25 хв
1
glutten free
Чудова страва азіатської кухні, яка подається з хрусткими листами норі. Ідеальне приготування лосося та гуакамоле у нашому простому та оригінальному рецепті.
Складові:
1. Відварний рис 100 г
2. Лосось 100 г
3. Соус кімчі 30 мл
4. Соєвий соус 5 мл
5. Авокадо ½ шт
6. Васабі 10-15
7. Олив.олія 5 мл
8. Сіль 1-2
9. Огірок 20 г
10. Чука 15-20
11. Лист норі 1 шт
12. Зелена цибуля 5-10
13. Суміш кунжуту+чіа+льон 5


Приготування:
1. Рис добре промити 5-7 разів. Готувати у співвідношенні 1:1,5 під закритою кришкою 15 хв (після закипання рис підсолити, акуратно перемішати, не пошкоджуючи рисинки і знизити вогонь на мінімальний). Після рис зняти з вогню та залишити настоятися під кришкою 10-15 хвилин.
2. Лосось зачистити, видалити кістки і нарізати кубиком 1,5х1,5см, додати соус кімчі та соєвий і залишити на 15 хв. - 1 год. маринуватися.
3. Авокадо очистити, видалити кісточку і розім'яти за допомогою виделки, додати готову пасту васабі, олію та сіль, замішати до однорідної маси. (Кількість васабі може змінюватись в залежності від типу та рівня гостроти даного васабі).
4. Листи норі обсмажити в розігрітій олії пару хвилин і скинути на паперові рушники.
5. На дно тарілки викласти заправлений рис, зверху маринована риба, нарізаний огірок, чука та гуакомоле. Посипати нарізаною зеленою цибулею та сумішшю кунжуту.
Подавати з хрусткими норі.
Смачного!