

Корисні поради
Фалафель із салатом фатуш та соусом тахіні
Фалафель із салатом фатуш та соусом тахіні
20-25 хв
1
vegetarian
glutten free
Ароматні хрусткі кульки з нуту в поєднанні з соковитим салатом фатуш і соусом тахіні справлять незабутнє враження на кожного гостя вашої званої вечері.
Складові:
Фалафель 3шт
1. Нут сирий 500 г
2. Кінза 40 г
3. Петрушка 40 г
4. Зелена цибуля 40 г
5. Кріп 20 г
6. Чилі 20 г
7. Кумін 2 ч.л
8. Коріандр 2 ч.л
9. Сухий часник 2 ч.л
10. Сіль 5
Салат фатуш
1. Помідор 10
2. Огірок 10
3. Болгарський перець 10
4. Синя цибуля 10
5. М'ята, кінза 5
6. Олив олія 5
7. Фреш лимона 5
8. Сіль 2
Соус «Тахіні»
1. Паста тахіні 60
2. Фреш лимона 10
3. Вода 40-50
4.Сіль
5. Олія рослинна 15-20 мл


Приготування:
1. Салат фатуш
Помідор, огірок та перець нарізати кубиками 0,5х0,5см, синю цибулю та зелень дрібно.
Заправити сіллю, олією та фрешем лимона.
2. Заправка Тахіні
Пасту тахіні з'єднати з лимонним соком та водою, замішати вінчиком до однорідної маси, яка посвітлішає, заправити сіллю.
(Кількість води можна регулювати в залежності від густоти пасти. Також перед використанням пасту тахіні потрібно добре перемішати з дна, так як вона осідає).
3. Готуємо фалафель. Нут замочити у холодній воді на ніч. Злити воду, додати нарізану зелень, спеції та сіль. Пропустити все через м'ясорубку. При необхідності, якщо частинки занадто великі, пропустити ще раз. Вимішати до однорідної маси та сформувати. Фалафель можна обсмажити на сковороді з розігрітою олією, у фритюрі або змастити олією і запекти в духовці.
4. На тарілку викласти фалафель, поруч салат фатуш і всередину налити соус.
Смачного!