arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

Смажена манка з овочами «Упма»

Смажена манка з овочами «Упма»

time

15-20 хв

portion

1

Обсмажена манна крупа подарує нове звучання для знайомої з дитинства крупи. Дивуйте гостей яскравим, насиченим та трохи екстравагантним смаком круп з овочами «Упма».

Складові:

    1. Манна крупа 100 г

    2. Вода 150 (+-20) мл

    3. Олія (оливкова/росл) 1ст.л

    4. Насіння чорної гірчиці 1/3ч.л

    5. Насіння жовтої гірчиці 1/3ч.л

    6. Насіння кмину ½ ч.л

    7. Арахіс сирий очищений 20 г

    8. Цибуля ріпчаста 40 г

    9. Спеція карі 1ч.

    10. Перець чилі свіжий 5-10+

    11. Імбир очищений 1,5 см

    12. Сіль

    13. Зелений горошок 30 г

    14. Стрючкова квасоля 30 г

    15. Зелений бол. перець 30 г

    16. Яйце 1 шт.

    17. Томатний чилі соус 20 г

    18. Йогуртово-кардамоновий соус

    19. Зелень кінзи

image of dish

Приготування:

    1. Арахіс обсмажити в розігрітій олії на сковороді до золотистого кольору, додати насіння гірчиці та кмину, обсмажити 1-2 хвилини для розкриття ароматики. Додати нарізаний чилі і натертий імбир, за хвилину додати нарізану цибулю. Готувати помішуючи на середньому вогні пару хвилин, після додати карі, дати спеції розкритися на вогні і можна додавати підготовлені овочі (зелений горошок, квасолю стрючкову і болгарський перець, нарізаний кубиком 0,5х0,5). Залити всю суміш водою, заправити сілллю, перцем, чилі.

    2. Паралельно підготувати манну крупу. Обсмажити на середньому вогні, на сухій сковороді, періодично помішуючи до утворення горіхового аромату (5-10 хв.). В заледності від кількості крупи, типу сковорідки та плити час може змінюватися.

    3. Обсмажену манну крупу ввести, постійно помішуючи в овочеву суміш з бульйоном, добре вимішати, щоб не утворювали грудочки (краще додавати манну крупу в основу, що не кипить). Накрити кришкою та потримати на середньому вогні 2-5 хвилин.

    4. Перемішати і подавати з яєчнею, гострим томатним соусом та йогуртовим соусом з кардамоном.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals