arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

Смажений рис кимчі, креветки та цитрусовий салат

Смажений рис кимчі, креветки та цитрусовий салат

time

25-30 хв

portion

1

glutten

glutten free

Яскрава страва корейської та японської кухні, якою неможливо не захоплюватися, спробувавши одного разу. Незабутнє поєднання свіжих цитрусів, ніжної креветки та насиченого смаку смаженого рису Камоліно від ТМ "ART FOODS".

Складові:

    1. Рис відварений 120 г

    2. Креветки 5 шт

    3. Соус «Кимчі» 20-30 мл

    4. Апельсин 50 г

    5. Грейпфрут 50 г

    6. Огірок 30 г

    7. Зелена цибуля 5-10 г

    8. Чилі свіжий 5 г

    9. Сіль 2 г

    10. Фреш лайма 5 мл

    11. Фреш апельсина + грейпф. 30 мл

    12. Мед/клен. сироп 10 мл

    13. Соус кимчі 10 мл

    14. Соєвий соус 10 мл

    15. Кінза

image of dish

Приготування:

    1. Рис добре промити (5-7 разів) у холодній воді. Залити водою 1:1 та готувати під закритою кришкою 10 хв. На повільному вогні. (Після закипання посолити, перемішати та знизити вогонь). Зняти з вогню та дати настоятися під кришкою 15 хв. Перед використанням рис розпушити за допомогою вилки.

    2. Цитрусовий салат:

    Апельсин і грейпфрут почистити і нарізати товщиною 0,5 см, додати огірок і зелену цибулю, чилі, підсолити та заправити фрешем лайма.

    3. Підготувати маринад для креветок:

    4. З'єднати фреш апельсина та грейпфрута з медом, соусом кимчі, соєвим та натертим імбиром. Замішати до однорідної маси. Маринувати креветки у суміші від 10 хвилин до 1 години.

    5. Креветки дістати з маринаду і обсмажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін по кілька хвилин. Додати маринад і заглазурувати креветки (випарювати маринад, помішуючи та перевертаючи креветки).

    6. Паралельно обсмажити рис із додаванням соусу кимчі.

    7. На тарілку викласти рис, нарізане авокадо, креветки та цитрусовий салат.

    Додати свіжу кінзу.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals