

Корисні поради
Жасмин на кокосовому молоці з манго
Жасмин на кокосовому молоці з манго
30-35 хв
1
vegetarian
glutten free
Нескладний рецепт рецепт солодкого десерту з екзотичними інгредієнтами. Ароматний рис Жасмин від ТМ "ART FOODS" ідеально розкриває насолоду тропічного фрукта та доповнює собою загальну феєрію смаку.
Складові:
1. Рис відварений 150 г
2. Молоко кокосове консервоване 75-80 мл
3. Цукор тростинний 35-40 г
4. Паличка ванілі ½ шт
5. Картопляний крохмаль 1/4ч.л
6. Манго ½ шт
7. М'ята
8. Попкорн із дикого рису


Приготування:
1. Рис добре промити (5-7 разів) у холодній воді. Залити водою 1:1,5 та готувати під закритою кришкою 10 хв. На повільному вогні. (Після закипання додати щіпку солі, перемішати та знизити вогонь).
Кокосове молоко з'єднати із цукром і прогріти до повного розчинення.
Готове кокосове молоко ввести в рис, прогріти разом пару хвилин під кришкою.
Зняти з вогню та дати настоятися під кришкою 15 хв.
2. Приготувати кокосово-ванільний соус.
У кокосове молоко додати цукор і розрізану вздовж ½ ванільної палички. Готувати на середньому вогні до розчинення цукру, помішуючи вінчиком. Картопляний крохмаль розвести у невеликій кількості холодної води. Ввести в соус і заварити кілька хвилин. Насамкінець соус пропустити через дрібне сито.
3. Манго очистити, нарізати тонкими слайсами, скрутити троянду на дошці, після чого перенести на рис за допомогою ножа або лопатки.
4. Попкорн із дикого рису.
Розігріти рослинне масло (до першого димку) і закинути рис в олію або опустити сито і через кілька секунд, коли рис почне спливати і лопатися, дістати і скинути на паперовий рушник.
5. На тарілку через кільце викласти рис, зверху на рис троянду з манго, довкола полити кокосово-ванільним соусом, прикрасити м'ятою та попкорном з дикого рису.
Смачного!