Корисні поради
Корисні поради
Булгур з індичкою та йогуртовим соусом
Булгур з індичкою та йогуртовим соусом
15-20 хв
1
Простий у виконанні, але ситний і оригінальний рецепт приготування булгура з індичкою мало кого зможе залишити байдужим. Йогуртовий соус додає страві пікантності, ідеально завершує всю композицію.
Складові:
1. Булгур відварний 80 г
2. Індичка 100 г
3. Соєвий соус 10 мл
4. Оливкова олія 10 мл
5. Паприка копчена 1/3ч.л
6. Коріандр мелений сухий 1/3 ч.л
7. Мікс салатів
8. Стебло селери
9. Чері
10. Яйце
11. Йогурт грецький 25 г
12. Оливкова олія 5 мл
13. Фреш лимона 5 мл
14. Соус "Sriracha" 2
15. Кумін мелений 1/4 ч.л
16. Сіль
17. Чилі пластівці 1-2
Приготування:
1. Булгур промити, залити водою 1:3, довести до кипіння, підсолити та варити на середньому вогні приблизно 10-15 хв. Після цього злити воду і промити теплою водою.
2. Філе індички підрівняти за товщиною. До стейку додати спеції, соєвий соус та олію.
Замішати і залишити маринуватися від 15 хвилин до 2-х годин.
3. До листя салату додати чері, нарізане стебло селери та відварений булгур.
4. Йогурт з'єднати з іншими інгредієнтами заправки та замішати в однорідну масу.
5. Яйце відварити будь-яким способом (у круту, в зім'ятку або пашот).
6. Стейк з індички обсмажити на сковороді з двох сторін, перед подачею зняти філе зі сковороди і дати відпочити м'ясу 2-5 хвилин. Після цього нарізати і подавати з салатом.
7. На тарілку викласти салат, додати м'ясо та яйце, заправити соусом і пасипати пластівцями чилі за бажання.
Смачного!