Корисні поради
Корисні поради
Гречана каша з грибами гливи і цибулею пореєм
Гречана каша з грибами гливи і цибулею пореєм
20 хв
1
vegetarian
glutten free
Ідеальна пісна страва, яка наситить організм і подарує незабутні смакові відчуття. Рецепт максимально простий, але при цьому включає цікаві інгредієнти, здатні урізноманітнити будь-який обідній стіл. Приємного приготування!
Складові:
1. Гречана крупа 100 г
2. Вода 200 мл
3. Гриби вішанки 50 г
4. Копчена паприка ½ ч.л
5. Мелений червоний чилі ¼ ч.л.
6. Сіль ¼ ч.л.
7. Рослинна олія 10 мл
8. Цибуля порей 50 г
9. Часник ½ зуб.
10. Кріп 10 г
11. Вершкове масло 25 г
Приготування:
1. Гречану крупу промити, залити водою, довести до кипіння, посолити. Варити 2-5 хв, накрити кришкою, зняти з вогню та дати настоятися 15-20 хвилин.
2. Гриби розібрати, додати олію та спеції, перемішати. Маринувати 5-10 хвилин.
3. Цибулю порей нарізати кільцями товщиною 1,5 см і приварити в підсоленій воді 2-5 хв. Злити воду, цибулю викласти на паперовий рушник.
4. Масло розтопити і готувати на низькій температурі, поки в осад не випадуть пластівці сироватки, і масло не почне пахнути карамеллю.
5. На сковороді розігріти олію з часником, додати гриби - обсмажити з обох боків до готовності (5-7 хв). Додати цибулю порей і через пару хвилин додати відварену гречану крупу.
6. Готову суміш викласти на тарілку, полити «коричневим маслом», прикрасити кропом.
Смачного!