

Корисні поради
Гороховий суп з гарбузом та куміном
Гороховий суп з гарбузом та куміном
10-15 хв
4
vegetarian
glutten free
Швидкий рецепт неймовірно ніжної та ароматної страви точно не залишить байдужими жодного вашого гостя. Сміливий і приємний смак гороху ідеально вписується в рецепт смачного та водночас поживного супу з гарбузом. Спробуйте!
Складові:
1. Горох жовтий 150 г
2. Гарбуз очищений 520 г
3. Насіння куміну «зіра» ½ ч.л
4. Кумин мелений ½ ч.л
5. Червоний мелений перець ¼ ч.л
6. Імбир сухий мелений ½ ч.л
7. Паприка копчена мелена ½ ч.л
8. Топлене вершкове масло «Гхі» 30-50 г
9. Свіжа кінза
10. В'ялені томати
11. Овочевий бульйон


Приготування:
1. Горох добре промити та поставити варити на середньому вогні до готовності (близько 40 хв.).
2. Захищений і нарізаний гарбуз обсмажити на олії Гхі з додаванням насіння «зіри», дати розкритися ароматам 2-3 хв, переодично помішуючи. Після залити водою або овочевим бульйоном і готувати під закритою кришкою до готовності (приблизно 30 хв.). Готовий гарбуз збити блендером.
3. Відварений горох додати до гарбузового пюре. Можна залишити горох цілим або трохи перебити, залишаючи частинки гороху в супі.
4. У гарбузовий гороховий суп додати спеції, прогріти, заправити сіллю, перцем.
5. Подавати із зеленню кінзи, в'яленим томатом і насінням «зіри», попередньо обсмаженим на сухій сковороді 1-2 хв (для розкриття ароматики).
Смачного!