arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

«CHITRANA» Читрана зі стручковою квасолею

«CHITRANA» Читрана зі стручковою квасолею

time

45 хв

portion

1

vegan

vegetarian

Читрана - особлива страва, яку ми готуватимемо на основі рису Басмамі від ТМ "ART FOODS". Найбільшого поширення страва набула у Південній Індії. Тому його характерна характеристика: максимально яскрава різноманітність смаку на одній тарілці.

Складові:

    1. Рис відварений 150 г

    2. Арахіс сирий, не солоний 25 г

    3. Насіння чорн.гірчиці ½ ч.л

    4. Куркума 1/3 ч.л.

    5. Кокосова стружка 25 г

    6. Рослинна олія 10 мл

    7. Чилі свіжий 10 г

    8. Зелень кінзи 10 г

    9. Квасоля стрючкова 100 г

    10. Часник 1 зуб.

    11. Цедра лимона 1/4 шт

    12. Чилі пластівці 1/4 ч.л

    Соус «йогурт-кардамон»

    13. Йогурт грецький 25 г

    14. Фреш лимона 5 мл

    15. Оливкове масло

    16. Сіль 1-2 г

    17. Сухий мелений кардамон 1/4 ч.л

image of dish

Приготування:

    1. Рис добре промити та замочити на 30 хвилин. Залити водою 1:2 та готувати під закритою кришкою 10 хв. (після закипання рис підсолити і обережно перемішати не пошкоджуючи рисинки). Після рис зняти з вогню та залишити настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

    2. У сковороді розігріти олію та обсмажити горіхи до золотистого кольору, додати насіння чорної гірчиці, обсмажити 1-2 хв, ввести нарізаний чилі та куркуму. Після цього ввести тертий кокос і за ним додати рис. Замішати, заправити сіллю, чилі, свіжу нарізану зелень кінзи.

    3. Стрючкову квасолю обсмажити на розігрітій олії з часником, насінням гірчиці та чилі, підсмажити 5-7 хвилин, в кінці посолити, додати цедру лимона та зелень кінзи.

    4. Йогурт, фреш лимона, олію, сіль та кардамон об'єднати та замішати в однорідну масу.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals