

Корисні поради
«CHITRANA» Читрана зі стручковою квасолею
«CHITRANA» Читрана зі стручковою квасолею
45 хв
1
vegetarian
Читрана - особлива страва, яку ми готуватимемо на основі рису Басмамі від ТМ "ART FOODS". Найбільшого поширення страва набула у Південній Індії. Тому його характерна характеристика: максимально яскрава різноманітність смаку на одній тарілці.
Складові:
1. Рис відварений 150 г
2. Арахіс сирий, не солоний 25 г
3. Насіння чорн.гірчиці ½ ч.л
4. Куркума 1/3 ч.л.
5. Кокосова стружка 25 г
6. Рослинна олія 10 мл
7. Чилі свіжий 10 г
8. Зелень кінзи 10 г
9. Квасоля стрючкова 100 г
10. Часник 1 зуб.
11. Цедра лимона 1/4 шт
12. Чилі пластівці 1/4 ч.л
Соус «йогурт-кардамон»
13. Йогурт грецький 25 г
14. Фреш лимона 5 мл
15. Оливкове масло
16. Сіль 1-2 г
17. Сухий мелений кардамон 1/4 ч.л


Приготування:
1. Рис добре промити та замочити на 30 хвилин. Залити водою 1:2 та готувати під закритою кришкою 10 хв. (після закипання рис підсолити і обережно перемішати не пошкоджуючи рисинки). Після рис зняти з вогню та залишити настоятися під кришкою 10-15 хвилин.
2. У сковороді розігріти олію та обсмажити горіхи до золотистого кольору, додати насіння чорної гірчиці, обсмажити 1-2 хв, ввести нарізаний чилі та куркуму. Після цього ввести тертий кокос і за ним додати рис. Замішати, заправити сіллю, чилі, свіжу нарізану зелень кінзи.
3. Стрючкову квасолю обсмажити на розігрітій олії з часником, насінням гірчиці та чилі, підсмажити 5-7 хвилин, в кінці посолити, додати цедру лимона та зелень кінзи.
4. Йогурт, фреш лимона, олію, сіль та кардамон об'єднати та замішати в однорідну масу.
Смачного!