arrow
Наш сайт використовує файли cookie

Корисні поради

Книга рецептів

Томатний булгур з лимонами та баклажаном

Томатний булгур з лимонами та баклажаном

time

25-30 хв

portion

2

vegan

vegetarian

Гарнір у вигляді ніжного булгуру з вермішеллю від ТМ "ART FOODS" у поєднанні з яскравим смаком томатів стане ключовою стравою вашого повсякденного столу. Приємного приготування!

Складові:

    1. Булгур з вермішеллю відвареною 200 г

    2. Баклажан 200-250 г

    3. Сіль 2-3 г

    4. Олія рослинна

    5. Томати в в/с 200 г

    6. Цибуля ріпчаста 100 г

    7. Часник 1 зуб.

    8. Насіння кмину 1/3 ч.л

    9. Кумин мелений ½.ч.л

    10. Копчена паприка 2/3 ч.л

    11. Цукор

    12. Лимони 25 г

    13. Йогурт грецький 50 г

    14. Фреш лимона 10 мл

    15. Оливкова олія 10 мл

    16. Пластівці чилі

    17. М'ята свіжа

image of dish

Приготування:

    1. Булгур відварити у підсоленій воді до готовності, наприкінці злити воду та промити теплою водою.

    2. Підготувати томатно-лимонну основу. На рослинній олії обсмажити насіння кмину та часник, потім додати нарізану соломкою цибулю, готувати на середньому вогні, періодично помішуючи до прозорості та м'якості цибулі. Після додати консервовані томати у власному соку (це можуть бути різані або цілі томати, які можна роздавити ложкою в процесі приготування або перебити томати в однорідну масу, від цього змінюватиметься вид томатного соусу), готувати приблизно 5-10 хвилин, після чого ввести спеції, сіль, цукор і тонко нарізані слайси лимонів. Готувати до консистенції густого соусу (5-10 хв).

    3. В цей час підготувати баклажан. Нарізати, посолити і дати постояти пару хвилин.

    Після цього додати до баклажану масло і обсмажити на сковорідці з усіх боків.

    4. До томатно-лимонної основи додати відварний булгур та смажені баклажани. Прогріти.

    5. Подавати з йогуртовим соусом та м'ятою. Посипати пластівцями чилі і свіжомеленим чорним перцем.

    *йогуртовий соус: йогурт, фреш лимон, олив.масло та сіль з'єднати і замішати до однорідної маси.

    Смачного!

lotuslotus
00:00
00:00
00:00

Поділитися рецептом з друзями:

lotus petals