

Корисні поради
Томатний булгур з лимонами та баклажаном
Томатний булгур з лимонами та баклажаном
25-30 хв
2
vegetarian
Гарнір у вигляді ніжного булгуру з вермішеллю від ТМ "ART FOODS" у поєднанні з яскравим смаком томатів стане ключовою стравою вашого повсякденного столу. Приємного приготування!
Складові:
1. Булгур з вермішеллю відвареною 200 г
2. Баклажан 200-250 г
3. Сіль 2-3 г
4. Олія рослинна
5. Томати в в/с 200 г
6. Цибуля ріпчаста 100 г
7. Часник 1 зуб.
8. Насіння кмину 1/3 ч.л
9. Кумин мелений ½.ч.л
10. Копчена паприка 2/3 ч.л
11. Цукор
12. Лимони 25 г
13. Йогурт грецький 50 г
14. Фреш лимона 10 мл
15. Оливкова олія 10 мл
16. Пластівці чилі
17. М'ята свіжа


Приготування:
1. Булгур відварити у підсоленій воді до готовності, наприкінці злити воду та промити теплою водою.
2. Підготувати томатно-лимонну основу. На рослинній олії обсмажити насіння кмину та часник, потім додати нарізану соломкою цибулю, готувати на середньому вогні, періодично помішуючи до прозорості та м'якості цибулі. Після додати консервовані томати у власному соку (це можуть бути різані або цілі томати, які можна роздавити ложкою в процесі приготування або перебити томати в однорідну масу, від цього змінюватиметься вид томатного соусу), готувати приблизно 5-10 хвилин, після чого ввести спеції, сіль, цукор і тонко нарізані слайси лимонів. Готувати до консистенції густого соусу (5-10 хв).
3. В цей час підготувати баклажан. Нарізати, посолити і дати постояти пару хвилин.
Після цього додати до баклажану масло і обсмажити на сковорідці з усіх боків.
4. До томатно-лимонної основи додати відварний булгур та смажені баклажани. Прогріти.
5. Подавати з йогуртовим соусом та м'ятою. Посипати пластівцями чилі і свіжомеленим чорним перцем.
*йогуртовий соус: йогурт, фреш лимон, олив.масло та сіль з'єднати і замішати до однорідної маси.
Смачного!